Sigurnost

Mostar - mirna noć nakon derbija

Tijekom noći nije bilo zabilježeno niti jedno narušavanje javnog reda i mira
Vijesti / Flash | 18. 05. 2023. u 10:20 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Noć nakon odigranog mostarskog derbija u Mostaru je protekla mirno.

Tijekom noći nije bilo zabilježeno niti jedno narušavanje javnog reda i mira, rekao je za Bljesak.info Ljudevit Marić, glasnogovornik  MUP-a HNŽ-a.

''Nije bilo izgreda, noć je protekla mirno. Policija je bila raspoređena prema ranijoj prosudbi, sukladno napravljenom planu osiguranja'', kazao je Marić.

Podsjetimo, Finale Kupa između Zrinjskog i Veleža odigralo su u odličnom ambijentu stadiona Bilino polje u Zenici, no nemile scene viđene su po završetku utakmice.

Korektna utakmica između Veleža i Zrinjskog zakuhala se u sudačkoj nadoknadi kada su iz Veleža tražili prekršaj na Anđušiću na rubu kaznenog prostora.

Tada je došlo i do verbalnih okršaja igrača dvaju momčadi, a uletjele su i stvari s tribina, stolice, boce i plastične čaše s dijela gdje su bili smješteni Veležovi navijači. Sudac Luka Bilbija odlučio je što prije svirati kraj, ali okršaja je bilo i poslije sudačkog zvižduka. No strasti su se brzo smirile.

Na društvenim mrežama pršte osude za nesportsko ponašanje pojedinih navijača Veleža, koje je za svaku osudu, no strasti su se brzo smirile, a nogometaši Zrinjskog pobjedu su proslavili s navijačima.

Osvojivši dvostruku krunu Plemići su se etablirali kao najbolja nogometna momčad u državi, a pobjeda u zeničkom finalu nad Veležom 1:0 samo je potvrda njihove apsolutne dominacije u posljednje dvije godine. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close